Terveyttä kasveista

Saatavilla olevat kirjat

 

Luonnon lääkeyrtit 1 - 4

Kirjasarjassa esitellään 300 lääkekasvilajia tai -sukua, joita käytetään sekä yrttilääkinnässä että lääketeollisuudessa, painopisteen ollessa yrttilääkinnän puolella. Yrttilääkintä on ennaltaehkäisevää hoitoa, jossa terveyttä pidetään yllä miedoilla rohdoskasveilla. Kasveista esitellään niiden erikieliset nimet, rohdosnimet, levinneisyysalue, tuntomerkit, viljelymahdollisuudet, kemiallinen koostumus, käyttötarkoitukset, sivuvaikutukset, mahdollinen myrkyllisyys sekä se, kuuluuko kasvi meillä luontaislääkintään vai käytetäänkö sitä myös lääketieteessä. Kasvit on ryhmitelty niiden pääasiallisen vaikutusalueen mukaan. Kasvilääkityksen historia eri kulttuureissa esitellään ja annetaan ohjeet kasvien omatoimiseen käyttöön.

 

Piippo, S. 2004: Luonnon lääkeyrtit. 1. Historia, nykyisyys, vahvistavat kasvit. — Tammi. Helsinki. 286 s.

Piippo, S. 2004: Luonnon lääkeyrtit. 2. Mieleen vaikuttavat kasvit ja hengityselimet. — Tammi. Helsinki. 315 s.

Piippo, S. 2005: Luonnon lääkeyrtit. 3. Verenkiertoelimet, ruoansulatuselimet. — Tammi. Helsinki. 277 s.

Piippo, S. 2005: Luonnon lääkeyrtit. 4. Virtsatiet, sukupuolielimet, tukiranka, iho, silmät, malaria, syöpä. — Tammi. Helsinki. 328 s.


 

Luonnonyrtit

Mitä kaikkea Suomen luonnosta voi käyttää ravinnoksi? Luonnonyrtit-kirjassa esitellään noin 100 Suomessa kasvavaa luonnonvaraista, syötäväksi kelpaavaa villivihannesta ja marjaa. Mukana on runsaasti kaikkien tuntemia hyötykasveja, mutta myös monia harvemmin hyödynnettyjä lajeja.

Kasvien esittelyihin kuuluvat tiedot kasvupaikoista, alkuperästä ja hyötykäytön historiasta. Tuntomerkkien ohella kerrotaan kasvien ja marjojen keräämisestä, ravintoarvosta, ja säilömisestä – unohtamatta niiden valmistamista ruoaksi, teeksi ja mausteeksi. Lisäksi mainitaan myös kasvien vaikuttavista aineista ja sivuvaikutuksista. Kukkia kirjassa käsitellään ruokana ja koristeena, ja onpa mukana muutama reseptikin.

Teos on ajantasainen ja kätevä opas luonnonkasvien monipuolisesta käytöstä.

 Piippo, S. 2005: Luonnonyrtit. Villivihannekset ja marjat. — WSOY. Helsinki. 176 s.


Mielen ja rakkauden kasvit

Tiesitkö, että rosmariinilla on muistia parantava vaikutus? Kuinka kardemumma vaikuttaa seksuaalisuuteen? Mikä tekee meskaliinista vaarallista?

Kasvit ja magia ovat kautta aikojen liittyneet yhteen. Shamaanit, fakiirit, ennustajat, joogit, noidat ja papit ovat käyttäneet mieleen vaikuttavia kasveja menestyksellisesti omiin tarkoituksiinsa. Mielen ja rakkauden kasvit johdattaa lukijansa tähän kiehtovaan ja kiisteltyyn, mystiseenkin maailmaan ja kertoo, miten kasvit vaikuttavat ihmismieleen. Se kokoaa virkistävien, rentouttavien ja sukupuolista vireyttä antavien kasvien sekä huumekasvien historiaa osana niin shamanismia, noituutta, lääketiedettä kuin ruoanlaittoa. Kirjassa kerrotaan myös, mitkä aineet kasveissa vaikuttavat ja mitä vaaroja niiden käyttöön liittyy.

Teos on käännetty viroksi.

Piippo, S. & Salo, U. 2006: Mielen ja rakkauden kasvit. — WSOY. Helsinki. 432 s.


Kasvien salaiset voimat

Kirjallisuusluettelo (rtf-tiedostona)

Poimulehteä rakkauden houkuttelemiseen, rosmariinia muistin parantamiseen, nokkosta pahoja voimia vastaan...

Kasvit ovat terveellistä ravintoa, mutta niillä on myös vaikutusta mieleen ja kehoon. Tiesitkö esimerkiksi, että monilla tutuilla yrteillä on taikavoimia?

Kasvien salaiset voimat on kiehtova tietopaketti kasvien taikamaailmasta. Kirjassa käydään läpi taiat, loitsut ja uskomukset, joilla kasvien maagiset ominaisuudet houkutellaan esiin. Lisäksi perehdytään wiccoihin, noitiin, samaaneihin ja druideihin taikojen harjoittajina sekä kasveihin liitettyjen uskomusten historiaan.

Piippo, S. 2008: Kasvien salaiset voimat. — 496 p. Helmi.


Suomalaiset marjat – Kaikki metsän ja puutarhan lajit

Kirjassa esitellään 33 Suomessa kasvavaa marjasukua, sekä viljeltyjä että luonnonvaraisia lajeja.

Teoksesta löytyy mm. marjojen viljelyn ja käytön historia Suomessa, käyttöohjeet sekä ainutkertaisen tarkat tiedot marjojen sisältämistä ainesosista ja niiden terveysvaikutuksista.

Marjat ovat paras ja terveellisin tapa hankkia tarvittavat luonnon omat terveys- ja suoja-aineet; vitamiinit, hivenaineet, kuidut ja flavonoidit. Marjat ovat selvästi terveellisempiä kuin useimmat hedelmät ja vihannekset. Niiden hyödyllisistä vaikutuksista saadaan jatkuvasti uutta tietoa. Marjat auttavat niin sydän- ja verisuonitautien sekä syövän ehkäisyssä kuin diabeteksen ja painonhallinnan hoidossa samoin kuin muistiongelmien torjunnassa.

Erinomainen tieto- ja hakuteos jokaiselle terveydestään kiinnostuneelle sekä luontaisterveyden ja terveydenhoidon piirissä työskentelevälle.

Piippo, S. 2010 (2.painos 2011): Suomalaiset marjat. Kaikki metsän ja puutarhan lajit. - 212 s. Minerva. Helsinki.

 
 

Chili torjuu kipuja ja laihduttaa. Inkivääri auttaa merisairauteen ja migreeniin. Valkosipuli alentaa kolesterolia ja torjuu flunssaa. Alzheimerin tautia voi ennaltaehkäistä kurkumalla. Minttu torjuu ärtyneen suolen syndroomaa ja ientulehdusta. Basilika ja rosmariini estävät kasvaimia. Laventeli saa nukkumaan rauhallisemmin ja salvian avulla stressi helpottaa.Teos esittelee yli 60 maustetta ja mausteyrttiä, sekä Suomessa kasvatettavia että eksoottisia. Jokaisen maustekasvin yhteydessä kerrotaan sen historiallisesta ja nykykäytöstä, viljelystä, keruusta ja säilytyksestä, sen sisältämistä aineosista ja niiden vaikutuksesta terveyteen. Kirjassa kerrotaan myös kunkin mausteen käyttöominaisuuksista ruoanlaitossa. Kirjassa kerrotaan mausteiden alkuperästä, viljelystä ja käyttötavoista niin ruokana kuin lääkkeenä, niiden sisältämistä vaikuttavista aineista ja siitä miten ne vaikuttavat niin kehomme kuin mielemme terveyteen.Kirja tuo mausteet tutuiksi tavallista syvemmällä tasolla. Usein käytämme mausteita ja yrttejä rajoittuneesti oivaltamatta mikä monipuolinen terveyden aarreaitta niissä piilee. Kaikki mausteet ovat alun perin olleet lääkkeitä. Nykytietämyksen valossa on aika nostaa ne jälleen lääkkeen asemaan!

Piippo, S. 2011: Elinvoimaa mausteista. Terveelliset maustekasvit ja niiden käyttö. - 336 s. Minerva. Helsinki.

2012 2. painos

2013 3. painos

 

 

 

Sinikka Piippo: Puhdasta ravintoa. Minerva 2013

Korvaamaton käytännön opas kaikille terveellisestä ravinnosta kiinnostuneille. Kirja kertoo, mitä ovat ns. superruoat, mitä ne sisältävät ja miten niitä voi käyttää. Se selvittää myös, mihin superruokina pidettävien kasvien teho perustuu ja onko terveysväittämille todellista näyttöä.
Markkinoiden kirjavasta superruokatarjonnasta on poimittu esiin todelliset terveyttä ylläpitävät ja kohentavat kasvit. Kirja sisältää villivihanneksia, marjoja, mausteita, hedelmiä, vihanneksia, viljoja, pähkinöitä, sieniä, leviä, öljy- ja hernekasveja sekä juomia. Se esittelee myös adaptogeenit, luonnonlääketieteen aineet, joiden sanotaan lisäävän kehon eri organismien vastustuskykyä stressiin, sairauksiin ja ympäristöön.
Jokaisen kasvin yhteydessä annetaan sen kuvaus, esiintyminen maapallolla, mahdollinen kasvatus, aineosat, terveysvaikutukset ja käyttö. Kasvien vaikuttavat aineet on esitelty tarkasti, koska super-ruoissa kyse on nimenomaan niiden sisältämistä aineista.
Kirja on korvaamaton käytännön opas kaikille terveellisestä ravinnosta kiinnostuneille.

 

Sinikka Piippo: Mielen ruokaa. Ravinnon vaikutus muistiin, jaksamiseen ja henkiseen tasapainoon. 2014. Minerva

 

 

Sinikka Piippo: Villivihannekset. Terveyttä pihoilta, niityiltä ja metsistä. Minerva. 2016

 

 

Piippo, Sinikka & Satu Kontinen: Pukinparta ja valvatit. Uuden ajan värityskasvio. Sitruuna. 2016

Sinikka Piippo, Satu Kontinen
Pukinparta ja valvatit
Uuden ajan värityskasvio

 

 

 
Kirjan tiedot:
Nidottu, 144 sivua, runsas mv-piirroskuvitus
ISBN 978-952-5701-59-3
EAN 9789525701593
Suositushinta 18,00
KL 79.8
Julkaisuaika: 23.6.2016Tunnista, kerää ja väritä!

Tiesitkö, että kanerva on hyvän onnen symboli?
Tai että maitohorsman suomalainen nimi juontuu siitä, että sen on uskottu lisäävän lehmien maidontuotantoa? Tai että nokkosesta voi löytyä apua painonhallintaan?

Tästä vintage-henkisestä värityskasviosta löydät 35 helposti tunnistettavan kasvin esittelyt,
tietoa niiden terveysvaikutteisista ominaisuuksista sekä vinkkejä kauneudenhoitoon
ja ruuanlaittoon. Kirjassa on runsaasti viehättäviä väritysaukeamia sekä tilaa omille
kasvilöydöille. Kaikkiin kirjan kasveihin liittyy mielenkiintoisia erityispiirteitä.
Lisäksi ne ovat ulkonäöltään ja väritykseltään toisistaan eroavia, niin että värittäjän
mielenkiinto säilyy.

Pukinparta ja valvatit - Uuden ajan värityskasvio nostaa suositut aikuisten värityskirjat
aivan uudelle tasolle.
 
 
 

 
 
 
 
 

 

Sinikka Piippo> Elinvoimaa puista

Osta verkkokaupastamme

Ainutlaatuinen tietokirja siitä, miten ja miksi puut parantavat fyysistä ja psyykkistä terveyttämme.
Teoksessa päivitetään viimeinen tutkimustieto puiden terveyshyödyistä ruokana, rohtona ja lääkkeenä.
Esimerkiksi männyt ja kuuset tunnetaan pihkan, tervan, haihtuvien öljyjen ja petun lähteenä, katajat marjoistaan, koivut ksylitolin ja mahlan lähteenä ja pihlajanmarjat hyytelönä, mutta terveellistä ja hyödyllistä löytyy myös lehmuksista, lepistä, jalavista, pajuista, tuomista, haavoista, vaahteroista ja monesta muusta.
Puiden tärkeyttä hyvinvoinnille on alettu ymmärtää ja sitä tutkitaan jo monessa maassa, mutta aiheesta ei ole aiemmin tehty kattavaa tietoteosta. Sinikka Piippo kartoittaa kirjassaan seikkaperäisesti, mitä puiden eri osien vaikuttavista aineista ja käyttömahdollisuuksista tiedetään tähän mennessä.
Kirjassa esitellään 25 Suomessa luonnonvaraisena tai viljeltynä kasvavaa puulajia, joiden lehtiä, silmuja, kukkia, marjoja, hedelmiä, puuainesta ja niistä saatavia aineita käytetään lääketieteessä, aromaterapias-sa, homeopatiassa, kansanlääkinnässä, luontaislääkinnässä, ravintona, juomina ja kosmetiikassa.
Kirja kertoo myös metsän ja puiden terapeuttisesta vaikutuksesta ihmisen henkiseen hyvinvointiin ja mielenterveyteen.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2017, viikolla 1
Sivumäärä: 288 s.
Koko: 170 x 240 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 59.34
ISBN: 9789523124165
 

Sinikka Piippo: Suomen luonnon lääkekasvit 2018

 

 

Puna-apila, pihlaja, maitohorsma ja litulaukka - uppoudu kasvilääkinnän saloihin! Suomen luonnon lääkekasvit -kirja esittelee Suomen luonnon 50 keskeisintä ja tärkeintä lääkekasvia, kertoo kuinka ne vaikuttavat ja opastaa niiden turvalliseen käyttöön. Suomen luonnon lääkekasvit -kirjaan valittujen kasvien käyttö perustuu pitkään perinteeseen ja viime vuosina saatuihin tutkimustuloksiin. Esitellyt kasvit ovat tehokkaita mutta turvallisia. Löydä luontoäidin aarreaitasta apu uupumukseen, unettomuuteen, suolistovaivoihin, kohonneeseen verenpaineeseen tai erilaisiin kipuihin. Kirjassa kerrotaan, miksi kukin kasvi tehoaa vaivaan ja miten kasvia lääkinnällisesti käytetään. Tutustu tuttujen kasvien lääkinnälliseen ja ennaltaehkäisevään käyttöön! FT Sinikka Piippo on kasvitieteilijä, professori ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut noin 260 tieteellistä artikkelia, kymmeniä populaariartikkeleita ja 15 kirjaa. Hänen kirjatuotantonsa keskittyy kasvien ja yrttien käyttöön lääkkeenä, mausteena ja osana terveellisenä ravintona. Piippo harrastaa kasveja, kirjoja, kissoja ja valokuvausta.

 

 

Sinikka Piippo
Luonnon näkymätön kauneus

 

Sitruunakustannus/2018

 

Istu hiljaa. Ole tuuli. Unohda huolet ja unohda tuo joku jonka kuvittelet olevan sinä. Anna ajattomuuden viedä ja koe, koe ilman ennakkoluuloja. Astu toiseen maailmaan ja kuule mitä se kertoo sinulle. Astu maahisten, keijujen ja lohikäärmeiden maailmaan.

Tämä kirja kertoo kokemuksista, joita kirjoittajalla on ollut luonnosta, sen henkisyydestä ja luontoa kansoittavista, usein näkymättömistä olennoista. Se koostuu paljolti ajatelmista joita nämä olennot ovat tuoneet esiin muistiin merkittäviksi. Kirja kertoo kauneudesta, viisaudesta, rakkaudesta, huumorista mutta myös huolesta, jota luonnonhenget haluavat tuoda tietoomme maapallon tilasta. Kirja kertoo viisaudesta, mitä maahiset, keijut ja lohikäärmeet ovat halunneet ilmaista joko henkilökohtaisella tai laajemmalla tasolla. Kirja auttaa näkemään ja kokemaan maailman ja meidät itsemme syvemmin ja kaikkeuden osana.

Sinikka Piippo on opettanut ja kirjoittanut lääkekasveista, yrteistä, villivihanneksista, mieltä ja kehoa kuntouttavista kasveista jo pitkään. Tässä kirjassa tutustut uuteen Sinikkaan. Häneen, joka aidoimmillaan istuu puun alla ja kuuntelee.

 

Rakkauden rohdot

 

 

Rakkauden rohdot Eroottista elinvoimaa kasveista

 

Tunnettu kasvitieteilijä Sinikka Piippo kartoittaa kirjassaan lemmenrohtoina käytetyt kasvit ja selvittää, miten ne vaikuttavat.
Jokaisesta kasvista kerrotaan, miksi ja miten sitä käytetään lemmenrohtona. Kirja sisältää tutkimustuloksiin perustuvaa tietoa kasveista ja niiden vaikutuksesta terveyteen ja erityisesti seksuaaliseen hyvinvointiin.

Useimmille perinteisesti lemmenrohtoina eli afrodisiakkeina käytetyille kasveille todellakin löytyy käyttöperuste. Ne joko vaikuttavat fysiologisesti sukuelimiin, tai ne sisältävät aineosia, joilla on välillistä vaikutusta seksuaaliseen kykyyn niiden terveysvaikutusten vuoksi.
Kirjassa esiteltävät kasvit auttavat muun muassa yleiskuntoon, vireyteen, masennukseen, haluttomuuteen, erektiohäiriöihin, virtsa- ja eturauhasvaivoihin, vaihdevuosi- ja kuukautisvaivoihin sekä diabetekseen ja sydämen ja verisuoniston kuntoon.
Kirjassa esitellään myös nykypäivänä myynnissä olevat lemmenrohtokasvit ja -tuotteet. Kirja antaa myös ohjeita ruokien, juomien, hajusteiden ja voiteiden valmistukseen.
Lisäksi katsahdetaan lemmenrohtojen historian moninaisuuteen, käydään läpi tärkeät ravintoaineet ja kerrotaan, miten elimistömme toimii hermoston ja hormonien osalta, miten rakkauden rohdot vaikuttavat elimistössämme sekä millä kaikilla tavoilla kasveja voi näihin tarkoituksiin käyttää.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2019, viikolla 3
Sivumäärä: 300 s.
Koko: 170 x 240 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 59.34
Kovakantisen ISBN: 9789523127906

 

Kasvien maaginen maailma 2019

Tutustu kasvien taikavoimiin!

Paranna muistiasi rosmariinilla, taistele pahoja voimia vastaan nokkosella. Kasvien maaginen maailma on kiehtova tietopaketti kasvien salaisista voimista. Kasvit ovat terveellistä ravintoa, mutta ne vaikuttavat myös mieleen ja kehoon.

Kasvien maaginen maailma esittelee 110 kasvilajia tai sukua, jotka edustavat monipuolisesti maagisia suuntauksia ja käyttötapoja. Mukana on tuttuja ruoka-, viljely- ja maustekasveja, luonnossa ja pihapiirissä esiintyviä kasveja ja yrttejä, puita sekä maineikkaita kasveja eri kulttuureista. Kasvien käytön, historian ja myyttisen perinteen lisäksi kirjassa opastetaan ymmärtämään magiaa ja maagista ajattelua sekä tarkastelemaan kasveja maagiselta katsantokannalta. Lisäksi piipahdetaan näkijöiden ja henkiolentojen maailmoissa. Miten kasveja voi hyödyntää ennustamisessa, unennäössä, suojelussa, puhdistuksessa, terveyden ylläpitämisessä, rakkaudessa, vaurauden ja runsauden tavoittelussa sekä puutarha- ja säämagiassa? Kirja opastaa, mitkä kasvit auttavat liikkumaan tietoisuuden tasoilla, millä lisätään paranormaaleja kykyjä ja vaikutetaan mieleen ja tunteisiin elämänlaatua parantaen ja itsetuntemusta syventäen. Olennainen osa magiaa ovat myös vuodenkierron juhlat ja astrologia.

Suomen sammalet huhtikuu 2019